19 Mayıs 2016 Perşembe

Kocaeli Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı

Hiç yorum yok :
Kocaeli Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Tavşanlı Köyü Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan doğanın içerisine saklanmış Türkiye’min sayısız güzelliklerinden bir tanesidir. Dağların arasından süzüle süzüle akan akarsuyu ve bir çok şelalesiyle aşağıda biriken küçük göleti tam bir doğa harikasını yansıtıyor. Kısaca bir çok küçük şelaleden oluşan Ballıkayalar Tabiat Parkına vadi ya da kanyon diyebiliriz.
Gebze’ye bağlantılı olan kanyon, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle tırmanış ve dağcılık eğitimi için iyi bir mekan. Özellikle Marmara Bölgesi’nde İstanbul’a yakın tırmanış yapanlar için kireç kayalardan oluşan Ballıkayalar Vadisi gibi doğa harikası yer bulmak kolay olmuyor. Bahar ve yaz aylarında piknik yapan insanların akınına uğraması nedeniyle kalabalık oluyor. Hafta sonları arkadaşlarınız, akrabalarınız veya çevrenizdeki kişilerle “Nereye gidelim?” sorusunu dile getiriyorsanız; buraya uğrayıp temiz havanın yeşilliğin ve suyun bir arada olduğu huzura kavuşabilirsiniz.
Bununla kalmayıp sabah eğer aç karnına gittiyseniz, tabiat parkı içerisinde bulunan Ballıkayalar Gölbaşı Restaurant benzeri yerde kahvaltınızı afiyetle yapabilirsiniz. Gölbaşı Restaurant masaları isminden de anlaşıldığı gibi vadiden gelen suyun biriktiği havzanın yanındadır. Kuş seslerinin eşlik ettiği ağaç kokularından içinize çektiğiniz oksijenin su sesiyle verdiği huzurda yemek yemenin keyfini doyasıya çıkabilirsiniz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı Nerede?

İstanbul sınırları içerisinde değil ama İstanbul’a bir o kadar yakın olan Ballıkayalar, gezip görülmesi gereken yerlerdendir. İstanbul Ballıkayalar arası yaklaşık 65 km olup, ortalama 1 saat yolculuk süresine denk gelmektedir. E5 Karayolu’ndan hiçbir yere sapmadan ilerleyin, Gebze’yi geçtikten iki üç km sonra Tavşanlı tabelası karşınıza çıkacaktır. Tavşanlı tabelasından girdikten sonra, sağ tarafa sapın zaten Ballıkayalar Tabiat Parkı ok işareti olan kahverengi tabelalar ile karşılaşacaksınız. Tabelalar sizi Ballıkayalar Milli Parkı‘na götürecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder